Dünyanın İlk Katlanabilir Akıllı Telefonu Tanıtıldı

Samsung ve Huawei ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefonunu üretmek için yarışıyordu fakat ikisi de bu yarışı kaybetti. Rouyu Technology isimli şirket dünyanın ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefonunu üretti.

Katlanabilir ekranlı akıllı telefon yıllardır konuşulan bir konu. Ekranın katlanabilmesi için ayrıca bir teknoloji geliştirilmesi gerekiyordu. Özellikle Samsung ve Huawei'in bu konuda çalışmalar yaptığı haberleri sık sık karşımıza çıkıyordu. Ama Rouyu Technology isimli Batı'da pek bilinmeyen bir şirket dünyanın ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefonunu üretti ve büyük bir sürprize imza attı.



Rouyu Technology şirketinin ürettiği Rouyu FlexPai isimli ilk katlanabilir akıllı telefonunun inceleme videosu yayınlandı.



Video incelendiğinde akıllı telefon katlandığında ekranın esnekliği göze çarpıyor. Katlanmış ekran açıldığında ise hem dikey hem de yatay modlarda çalışan tablet benzeri bir arayüz ortaya çıkıyor. Çift lensli kamerası bulunuyor. Ayrıca cihaz Qualcomm'un Snapdragon 8150 işlemci ile güçlendirilmiş.

Samsung ve diğer akıllı telefon üreticilerinin katlanabilir ekran üzerinde çalışmaları olduğu biliniyor. Samsung'un önümüzdeki yıl katlanabilir ekranlı bir akıllı telefon modelini tanıtması bekleniyor. 



Dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonu Rouyu FlexPai ile ilgili gelen bilgiler şu anda bu şekilde. Yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmayı sürdüreceğim. Takipte kalın.

Yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.






Share on Google Plus

Yazar Enes SANCAK

    Blogger Comment
    Facebook Comment