Orionid Meteor Yağmuru Başlıyor

Orionid meteor yağmuru başlıyor. Orionid meteor yağmuru nedir, ne zaman görülecek, meteor yağmuru nasıl izlenir, detaylara bakalım.

Orionid kelimesi Orion (avcı) takımyıldızından geliyor. Orionid meteor yağmuru Halley Kuyruklu Yıldızı olarak bilinen Comet 1P / Halley'den kopan parçalardan oluşuyor. Halley Kuyruklu Yıldızı Güneş etrafında yol alırken kopan parçaları da Dünya'ya düşüyor.

 Orionid meteor yağmuru ne zaman? 21-22 Ekim 2018 tarihlerinde meteor yağmuru zirve yapacak ve gökyüzünde oldukça etkileyici görüntüler ortaya çıkacak. Meteor yağmurunun zirve yaptığı tarihlerde saatte 15-20 adet meteor görülebilecek. 29 Ekim 2018 tarihine kadar da meteor yağmuru devam edecek.



Orionid meteor yağmuru Dünyanın herhangi bir yerinden izlenebilecek. Işık kirliliği ve kapalı hava meteor yağmurunu izlemeye engel olabilir. Şehir ışıklarından uzak ve açık havada, geceleyin 20 dakika boyunca gökyüzü incelenerek meteor yağmuru izlenebilir. Meteor yağmurunu izlemek için herhangi bir araç önerilmiyor, çıplak gözle izlenebilir. Orionid meteorların oldukça parlak ışıklar yayması bekleniyor zira meteorların hızları saatte 148.000 mil'e kadar çıkabilir.

Orionid meteor yağmuru ile ilgili daha çok bilgi edinmek için Space.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

Bilim ve teknoloji alanında daha çok yayına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.




Share on Google Plus

Yazar Enes SANCAK

    Blogger Comment
    Facebook Comment