Panasonic Toyota için Elektrikli Otomobil Aküsü Üretecek

Reuters'ın haberine göre Toyota ve Panasonic elektrikli otomobil aküsü üretmek için anlaştı. Detaylara bakalım. 

Toyota Motor Corp. ve Panasonic Corp. Çinli ve diğer rakipleriyle rekabet edebilmek amacıyla elektrikli araçlar için akü üretmek üzere gelecek yıl ortak girişim başlatmaya hazırlanıyorlar.



Bu ortak girişimde Toyota %51, Panasonic %49 hisseye sahip olacak. Elektrikli araçlar için üretilecek bataryaları Toyota'nın ortakları Mazda ve Subaru da kullanabilecek.

2017 yılının sonlarında iki şirketin yüksek enerji yoğunluğuna sahip akülerin ortak geliştirileceği açıklanmıştı. Ancak elektrikli araçlar için ortak akü üretimi iddiası henüz doğrulanmadı. Bir Toyota sözcüsü, iki şirketin 2017'de açıklanan pil ortaklığı üzerinde çalıştığını söyledi. Panasonic de aynı yorumu yaptı.

Planlanan ortak girişime göre Panasonic, Japonya ve Çin'deki prizmatik pil ile ilgili ekipman ve tesislerinin çoğunu ortak girişime kaydırırken, ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla için akü üretenlerin de şirkette kalacağını belirtti.

Panasonic zaten Toyota için prizmatik aküler üretirken, Tesla için dizüstü bilgisayarlarda kullanılanlara benzer silindirik aküler üretiyor.

İki şirket, ortak girişim planını önümüzdeki birkaç günde açıklayabilir.

Bu ortak girişimle Toyota, 2030 yılına kadar yıllık yaklaşık 1 milyon elektrikli araç satmayı hedefliyor.

Kaynak : Reuters

Sizler de yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

Share on Google Plus

Yazar Enes SANCAK

    Blogger Comment
    Facebook Comment