Oyun Oynayarak Ayda $500.000 Kazanıyor

Dünyanın en büyük oyun yıldızlarından biri olan Fortnite oyuncusu Ninja ayda yaklaşık $500.000 dolar kazanıyor. Ninja lakaplı Tyler Blevins oyun oynayarak nasıl  $500.000 kazanıyor, detaylarına bakalım.




Oyun oynayarak nasıl para kazanılır? Bu sorunun birçok cevabı var ve en iyi örneği de dünyanın en çok kazanan oyuncularından Ninja lakaplı Tyler Blevins. 27 yaşındaki ABD'li oyuncunun aylık geliri $500.000 olarak açıklandı. 2018 yılında elde ettiği gelir ise yaklaşık $10 milyon. Ninja gelirinin %70'ini YouTube ve Twitch üzerinden kazanıyor. Geçtiğimiz ay 628.000 canlı izleyici ile rekor kırmıştı. Ayrıca Ninja'nın YouTube kanalında yaklaşık 20 milyon abonesi bulunuyor. Twitch'te ise 12.5 milyondan fazla takipçisi bulunuyor. YouTube ve Twitch dışındaki gelirlerini ise Samsung, Uber Eats ve Red Bull gibi sponsorlardan kazanıyor.

Kaynak : CNN

Benim yorumuma gelecek olursak oyun oynayarak para kazanma göründüğü kadar kolay bir şey değil. Ninja lakaplı Tyler Blevins'in günde yaklaşık 12 saatini oyun oynamaya harcadığı belirtiliyor. Oyun oynayıp bunu insanlara izletebilmek de bu işin ayrıca zor olan kısmı. Doğru bir şekilde emek verildiği takdirde karşılığı da mutlaka oluyor.

Sizler de yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

İnternet Dünyası kategorisinden daha çok yayına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Share on Google Plus

Yazar Enes SANCAK

    Blogger Comment
    Facebook Comment