67 Milyon Yıllık Köpek Balığı Fosili Bulundu

67 Milyon Yıllık Köpek Balığı Fosili Bulundu

Araştırmacılar yaklaşık 67 milyon yıl önce yaşamış bir köpek balığı fosili buldular. Galagadon nordquistae bilimsel adı verilen bu köpek balığı ile ilgili detaylara bakalım.



Araştırmacılar ABD'nin Güney Dakota eyaletinde köpek balığı fosili keşfettiler. Köpek balıklarının vücudu büyük oranda kıkırdaktan oluştuğu için bu köpek balığı da dişleri sayesinde keşfedildi. 67 milyon yıllık olduğu tahmin edilen bu köpek balığının tatlı sularda yaşayan bir tür olduğu belirtiliyor. Boyutları da oldukça küçük. Yaklaşık 45 cm boyutlarında olan bu köpek balıkları muhtemelen küçük balıklarla, salyangozlarla ve kerevitlerle besleniyordu.

Birçoğumuz köpek balıklarını deniz ve okyanuslarda yaşayan tuzlu su canlıları olarak biliyoruz. Ancak 67 milyon yıl önce yaşayan bu köpek balıkları tatlı sularda yaşıyordu. Güney Dakota’nın ormanlarında, bataklıklarında ve dolambaçlı nehirlerinde yaşıyorlardı. Muhtemelen bu nehirler de okyanusa dökülüyordu. Günümüzde de tatlı sularda yaşayan köpek balıkları var. Tatlı sularda yaşayan köpek balıkları Güneydoğu Asya ve Avustralya'da bulunuyor.


Sizler de yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.
Share on Google Plus

Yazar Enes SANCAK

    Blogger Comment
    Facebook Comment