Instagram'a "Name Tag" Özelliği Geldi

Instagram'a yeni güncelleme ile birlikte "name tag" özelliği yani "isim etiketi" özelliği geldi. Peki name tag özelliği nedir, nasıl kullanılır detaylara bakalım.

Instagram, kişi bulmayı kolaylaştırmak için yeni bir özelliği son güncelleme ile birlikte yayınladı. Instagram bu özelliği Snapchat'e cevap olarak yayınlamışa benziyor. Zira Snapchat de aynı özelliği Snapcodes ismiyle yayınlamıştı. Hem Instagram hem de Snapchat'te olan bu özellik kişileri sosyal medyada direkt bulmayı sağlıyor.



Instagram'da bulmak istediğiniz kişiyi isim olarak arattığınızda karşınıza onlarca, yüzlerce profil çıkıyor ve kişileri bulmak bazen zor olabiliyor. Bu sorunu çözmek için "name tag" yani isim etiketi özelliği geldi. "Name tag" özelliği sayesinde herkes kendine özgü bir kimlik kartı oluşturuyor ve bu kimlik kartını başkası telefon kamerasına okutarak doğrudan kişinin Instagram profiline ulaşabiliyor.

Instagram'ın "name tag" özelliği iOS ve Android platformları için yeni güncelleme ile birlikte kullanıma sunuldu. Kendi isim etiketinizi oluşturarak diğer kişilerle paylaşabilir ve arkadaşlarınızın profilinize doğrudan ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

"Name tag" özelliği nasıl kullanılır? Oldukça basit. Profilinizi açın. Daha sonra sağ en üstteki üç satır işaretine tıklayın ve "ad etiketi" bölümüne girerek kendi kimlik kartınızı oluşturun.

Benim yorumum "name tag" yani "isim etiketi" özelliği çok da gerekli değildi. Zira kullanıcı adı ile doğrudan veya kişinin adı-soyadı aranarak da kişiler çok zorlanılmadan bulunabiliyordu.

Kaynak : https://www.msn.com/en-us/news/technology/instagram-uses-snapchat-like-tags-to-make-adding-friends-easier/ar-BBO0aMt

Sizler de yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

Mobil Haberler kategorisinden daha çok yayına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Share on Google Plus

Yazar Enes SANCAK

    Blogger Comment
    Facebook Comment