Çin'in Ay Uyduları ABD'yi Rahatsız Etti

Çin'in Ay'ın yörüngesine yerleştirdiği uydular ABD'nin dikkatini çekti. Çeşitli görevleri bulunan bu uydulara ve ABD'deki açıklamalara bakalım.

Çin, 2030 yılına kadar Ay'a insanlı bir iniş yapmayı planlıyor. O zamana kadar da bu misyonu gerçekleştirmeyi sağlayacak bazı uydular Ay'ın yörüngesine yerleştirildi ve yerleştirilmeye devam ediyor. Ancak ABD'deki bazı uzmanlar Çin'in Ay'a gönderdiği bu uyduların çok daha karanlık amaçlar taşıdığını iddia ediyor.



ABD Hava Kuvvetleri Derneği toplantısında, USAF'nin Ulusal Hava ve Uzay İstihbarat Merkezi'ne rapor veren Uzay ve Füze Analiz Grubu bünyesindeki en iyi Intel mühendisi Jeff Gossel, Çin'in Ay uydularını yorumladı. Gossel Dünya yörüngesinden 22.000 mil uzaktaki Çin uydularının anti-uydu özelliği taşıdığını söyledi. Yani Çin Ay yörüngesindeki uydularıyla Dünya yörüngesindeki uyduları imha edebilir. Gossel ABD uydularının bu tür bir saldırıya hazırlıksız olduğunu vurguladı. Gossel'e göre Çin uyduları aynı zamanda dünyadaki balistik füze denemelerini de tespit edebiliyor. Balistik füze denemelerinin yanında dünyadaki süpersonik hızda uçan nesneler de belirlenebiliyor.

Çin uydularının askeri amaç içerdiğini vurgulayan Gossel, Ay'ın karanlık tarafına da uydu gönderme çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Geçtiğimiz aylarda ABD, Rusya'nın da anti-uydu çalışmalarının olduğunu ve bu durumun kendileri için endişe verici olduğunu açıklamıştı.

Kaynak : http://www.thedrive.com/the-war-zone/24287/chinas-lunar-satellites-could-stab-u-s-early-warning-satellites-in-the-back

Yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

Bilim ve teknoloji alanında daha çok yayına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.





Share on Google Plus

Yazar Enes SANCAK

    Blogger Comment
    Facebook Comment