Daemon Tools Kurulumu


Daemon Tools Programı Kurulumu
Daemon Tools programı ile CD ve DVD kalıplarını yazdırmadan, bilgisayarınızda sanal diskler oluşturarak kullanmamızı sağlayan popüler #sanaldisk programlarından biridir. Daemon Tools sanal disk programını kullanırken bazı sorunlar baş gösterdiğinden bu programın kurulumu ve kullanımı hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
İlk önce yapmamız gereken Daemon Tools Lite programını ücretsiz olarak kurmak için .exe dosyasını bularak bilgisayarımıza indiriyoruz. Dosyayı indirdikten sonra kurulumu başlatarak karşımıza çıkan ekranda Dil seçeneğini Türkçe seçerek İleri butonu yardımıyla kurulumumuza başlıyoruz.
Bir sonraki ekranda (aşağıdaki ekran) karşımıza çıkan Daemon Tools Lite programının lisans Sözleşmesi metni.. Bu ekranda Devam Et butonu ile kuruluma devam ediyoruz.
Aşağıdaki  ekranda karşımıza çıkan pencerede Daemon Tools Lite programını nasıl kullanmak istediğimizi seçiyoruz.
Kayıtlı Sürüm : Eğer elinizde ki programı lisanslı bir şekilde aldı iseniz, elinizdeki lisans key’ini kullanamak kaydıyla, bu seçeneği seçerek işaretliyoruz
Free License : Eğer elinizde ki program lisanslı olarak almadıysanız ve indirmediyseniz bu seçeneği seçmek mecburiyetindesiniz.
Burada bize uygun olan seçeneği seçerek işaretleyerek devam ediyoruz. Ben Free License seçeneği ile devam ediyorum. Diğer seçeneği seçtiğiniz zaman ise size bir Serial Numara girmenizi isteyecek. İşlemleri aynı şekilde yapabilirsiniz.
Bir sonraki ekran olan aşağıda ki ekranda ise, bize Daemon Tools Lite programı ile yüklenmesi zorunlu olan ve olmayan bileşenleri  gösteriyor.
1 . Daemon Tools Lite çekirdek dosyaları : Bu seçenek işareti pasif durumdadır. Daemon Tools programının çalışması için gerekli olan dosyaları belirtir.
2 . Windows Gadget : Bu seçenek ise Daemon Tools Lite programını Windows da bir gadget olarak yüklenmesi için kullanılabilir.
3 . Dosya ilişkilendirmeleri : Bu seçenek ile Daemon Tools Lite programının otomatik olarak tanıması gereken dosya uzantılarını seçiyorsunuz. Hepsinin seçili olması bizim için kolaylık verecektir.
4 . Masaüstü Kısayolu : Kurulan program için masaüstüne bir kısayol atar.
5 . Başlat Menüsü Kısayolu: Programın bir kısayolunu başlat menüsüne ekler.
Bizim için uygun olan seçenekleri seçiyoruz. İleri butonu yardımıyla kuruluma devam ediyoruz.
Bir sonraki ekran olan aşağıdaki ekranda ise, nerye yükleme yapılacağını seçmemiz için bir şans veriliyor. :D Burada değişiklik yapmak istiyorsak gerekli değişikliği yapalım, yapmaz isek zaten ekranda kurulum yapılacak yeri bize gösteriyor.
Ve Yükle butonu yardımıyla Daemon Tools Lite programının yüklenmesi işlemi başlıyor.
Yüklemeye devam ediyor.
Ve işte mutlu son. Programımız yüklendi. Ekranda Kapat butonu ile  ve Daemon Tools Lite uygulamasını çalıştır seçeneğinin işaretli olduğundan emin olarak kapatıyoruz.
Evet kurulumumuz tamamlandı.



Daemon Tools İndirmek İçin Aşağıdaki Butona Tıklayın.


Share on Google Plus

Yazar Enes SANCAK

    Blogger Comment
    Facebook Comment